Promo banner

A+ A A-

Prijem za sabornike sa područja Muftijstva tuzlanskog

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je 27. januara 2015. godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli upriličio susret s novoizabranim članovima Sabora Islamske zajednice s područja Muftijstva tuzlanskog.

29-01-2015-02-mu-tuz-sab-prij-1

Podsjetimo, u Sabor IZ-e u BiH su izabrani: Safet Softić, Mustafa Gobeljić, Edib Kravić, Senija Bubić, Zehra Velić, Nurdin Peštalić, Hazim Bašić, Ćamil Ahmetović, Fahrudin Mujanović i Damir Peštalić.

Muftija Fazlović je sabornicima čestitao na izboru i zaželio im puno uspjeha u radu. Izrazio je radost što ih je većina prvi put birana u ovaj najviši organ Islamske zajednice u BiH. Informirao ih je o Muftijstvu tuzlanskom i misiji Islamske zajednice na ovome području. Izrazio je očekivanje da će novoizabrani sabornici svojom čašću, znanjem i iskustvom, radom u Saboru, doprinijeti funkcioniranju Islamske zajednice u BiH. Posebno je istakao važnost činjenice da s našeg područja u ovom tijelu imamo i dvije žene, što je jasan pokazatelj da Islamska zajednica u BiH želi načiniti zaokret i u radu sa ženskim džematom.

29-01-2015-02-mu-tuz-sab-prij-2

Naglasio je i ulogu Safeta Softića, kao predsjedavajućeg Sabora u prethodnom mandatu, kojeg su obilježili izbori za Reisu-l-ulemu i donošenje amandmana na Ustav IZ-e u BiH.

Nakon kratkog upoznavanja sa sabornicima, ovaj susret je iskorišten i za razgovor o Nacrtu Pravilnika o organizaciji i radu muftijstava u Bosni i Hercegovini, kada su sabornici dali svoja zapažanja i sugestije o ovom dokumentu i budućoj organizaciji muftijstava.

(www.muftiluktz.net)