A+ A A-

Bajramska posjeta muftije Fazlovića Srebrenici, Bratuncu i Vlasenici

  • 0101

Radost bajrama muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović,  u četvrtak 13. maja 2021. godine, podijelio je s majkama šehida, imamima medžlisa, političkim predstavnicima Bošnjaka i članovima udruženja u Srebrenici, Bratuncu i Vlasenici. Susretu u Bratuncu prisustvovao je potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Ramiz Salkić.

Muftija Fazlović je ovom prilikom istakao važnost bajramskih susreta i razgovora s muslimanima u ovom dijelu naše domovine Bosne i Hercegovine.

“Zahvalni smo svim ljudima koji ovdje žive i  odlučno grade svoju sadašnjost i budućnost. Uz Božiju pomoć to nikada neće biti dovedeno u pitanje. Ponosni smo na naše glavne imame i imame u Podrinju.

Ovo je prilika, odavdje iz Srebrenice, da pozovemo sve naše džematlije čiji je Srebrenica toprak, zavičaj, ma gdje oni danas živjeli, da budu vezani za svoju Srebrenicu. Takvih veza ima ali one moraju biti čvršće i izdašnije. Trebaju nam dobre relacije između Bošnjaka i nadam se da ćemo u tome biti mnogo uspješniji. Važno je da Srebrenčani, ma gdje danas živjeli, budu članovi Islamske zajednice u Srebrenici.

Važno je da nafaku koju su stekli i koju im je Allah, dž.š., dao podijele s ljudima koji ovdje žive. Pozivamo ih da dođu i razvijaju ekonomiju i svoje poslovanje ovdje u Srebrenici i Podrinju.

I važno je da imamo političku svijest, zato pozivam Bošnjake da ne čekaju posljednje sedmice pred izbore kako bi došli u Podrinje. Ovdje ima ljudi koji su spremni ponijeti značajne političke odgovornosti i zajedno sa svojim komšijama graditi ove sredine kako bi djeca koja se rađaju ovdje imala svoju budućnost”, kazao je muftija Fazlović.

S namjerom da se radost ovih mubarek dana u što većoj mjeri podijeli s majkama Srebrenice i Podrinja, isti dan je upriličen bajramski susret s predsjednicama udruženja majki Srebrenice i članicama Savjetodavne radne grupe Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Munirom Subašić, Šuhrom Sinanović, Fazilom Efendić i Šehidom Abdurahmanović, kao i posjeta majkama šehida Mejri Đogaz i Ibrimi Garaljević u Potočarima.