Logo

Održane sjednice savjeta Muftijstva tuzlanskog

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

25 03 2021 01 sjednice tuzla

Redovne sjednice Savjeta za vjerska pitanja i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva tuzlanskog održana je u četvrtak, 25. marta 2021. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na odvojenim sjednicama, članovi oba savjeta upoznati su sa Izvještajem o radu i Izvještajem o realizaciji budžeta Muftijstva tuzlanskog za 2020. godinu, kao i izvještajem o radu, izvještajem o realizaciji budžeta za 2020. godinu i budžetom za 2021. godinu medžlisa na području Muftiluka tuzlanskog.

Razmatrana je informacija o organiziranju vjerskog života u džamijama i drugim objektima Islamske zajednice na području Muftiluka tuzlanskog u vrijeme pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom korona virusa.

Predstavljen je Plan ramazanskih aktivnosti 1442. godine po Hidžri, te analiza organizacije i realizacije akcije prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode i akcije „Dani podrške Behram-begovoj medresi“.

Na sjednici Savjeta za vjerska pitanja razgovarano i o pripremama za obavljanje kolektivnih dženaza u 2021. godini, realizaciji mektebskog takmičenja na nivou medžlisa i pripremam za organiziranje takmičenja na nivou Muftijstva, kao i organizaciji takmičenja iz predmeta Islamska vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola na području Muftiluka tuzlanskog. Usvojen je prijedlog kalendara vjerskih i kulturnih manifestacija u 2021. godini.

Nakon sjednice Savjeta za vjerska pitanja predstavljen je komplet Sabrana djela dr. Nerkeza Smailagića. O ovom iznimno vrijednom djelu, u ime izdavačke kuće Kupola Sarajevo, govorio je njen vlasnik Mustafa Bećirović.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.