Logo

Članovi Organizacionog odbora „Dana Ajvatovice“ posjetili novoizgrađenu džamiju na platou Ajvatovice

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

  • 0101

U petak 11. decembra 2020. godine članovi Organizacionog odbora "Dana Ajvatovice" predvođeni muftijom travničkim dr. Ahmed-ef. Adilovićem posjetili su novoizgrađenu džamiju na platou Ajvatovice u kojoj su obavili ikindiju.

U okviru projekta uređeno je i dvorište džamije, napravljena abdestahana sa nastrešnicom, dva šadrvana te rezervoar za vodu.  Pripremne radove za izgradnju pomenutih objekata na platou Ajvatovice uradili su radnici Šumskoprivrednog društva "Srednjobosanske šume".  Izgradnjom džamije i pratećih sadržaja dodatno je obogaćena infrastruktura na platou Ajvatovice koja će se moći koristiti tokom cijele godine, a ne samo na dan centralnog programa vjersko-kulturne manifestacije "Dani Ajvatovice".

Izgradnju džamije na platou Ajvatovice finansirao je načelnik općine Burse Alinur Aktaš.

Posjeta Donjem Vakufu je iskorištena i za posjetu Medžlisu Islamske zajednice i Općini Donji Vakuf. Muftija je tom prilikom u pratnji direktora medrese mr. Dževdeta Šošića, rukovodioca Ureda za zekat Rijaseta IZ-e Vehid-ef. Arnauta i glavnog imama Amir-ef. Čavaka posjetio načelnika općine g-dina Husu Sušića. Ova posjeta je iskorištena da se načelniku Sušiću čestita na reizboru na proteklim izborima i zahvali na dosadašnjoj saradnji i iskaže očekivanja za nastavak i poboljšanje te saradnje kako sa Muftijstvom travničkim tako i sa Medžlisom IZ Donji Vakuf.

U okviru posjete Medžlisu IZ Donji Vakuf u džematu hadži Jusuf džamije hutbu je održao i džumu namaz predvodio muftija Adilović a u džematu Šeherdžik hutbu je održao i džumu namaz predvodio Vehid-ef. Arnaut rukovodilac Ureda za zekat. Tom prilikom Vehid-ef. je uručio zahvalnicu džematu Šeherdžik zbog zapaženih rezultata u akciji prikupljanja zekata na poljoprivredne u posljednjih nekoliko godina.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.