A+ A A-

Centralni mevludski program u Vojnom muftijstvu

  • 0101

U mesdžidu kasarne "7. muslimanske brigade" u Zenici jučer je realiziran Centralni mevludski program u Vojnom muftijstvu. Programu su prisutvovali uposlenici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na čelu sa general pukovnikom Senadom Mašovićem, Načelnikom Zajedničkog štaba OSBiH. 

Tradicionalnu mevludsku svečanost uljepšali su vojni imami, Abdulhadi Hoši i Zejd Svraka izvodeći prigodne mevludske odlomke i ilahije. Prisutnim se, u svojstvu predavača, obratio prof. Mustafa-ef. Spahić podsjećajući na važnost slijeđenja Muhammeda, a.s., kao trajnog i najboljeg uzora, posebno u ovo vrijeme pandemije kada su ugroženi životi mnogih ljudi i kada se od svih traži solidarnost i empatija. "Islam se prema Bogu potvrđuje vjerom u Njega, a prema ljudima moralom i dobrim djelima", poručio je prof. Spahić. 

Program je upotpunjen porukom Vojnog muftije Hadis-ef. Pašalića da svako vrijeme ima svoje izazove i da mi živimo svoje na koje valja naći prave odgovore čuvajući pri tome temeljne vrijednosti čovjeka onako kako je to radio Muhammed, a.s.