Logo

Prijem za ministricu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona u Muftijstvu tuzlanskom

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

08 10 2020 02 mistrica obrazovanja tuzla

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u utorak 6. oktobra 2020. godine  ministricu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahretu Brašnjić.

Prijemu su prisustvovali direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić i rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog Muamer Zukić.

Razgovarano je o radu Behram-begove medrese u okviru sistema srednjoškolskog obrazovanja Tuzlanskog kantona, te je iskazana spremnost za nastavak kontinuirano dobre saradnje s ciljem što kvalitetnijeg ispunjenja misije odgoja i obrazovanja. Direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić je kazao da su uslovi u kojima Medresa radi u proteklom periodu unaprijeđeni, a uspjesi koje postižu njeni učenici i profesori rezultat su i podrške koju Medresi pruža Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona. S tim u vezi razgovarano je i o trenutno najvažnijim infrastrukturnim projektima ove škole.

Muftija Fazlović se zahvalio ministrici Brašnjić za velike iskorake koji su ove godine učinjeni u pogledu organizovanja Islamske vjeronauke u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona. S tim u vezi pohvalio je Ministarstvo obrazovanja i nauke i Vladu Tuzlanskog kantona za sve poduzete korake pri donošenju izmjena i dopuna Nastavnog plana i programa za Islamsku vjeronauku u gimnazijama, srednjim tehničkim i umjetničkim školama i Nastavnog plana i programa za razrede od I do IX osnovne škole u dijelu profila i stručne spreme nastavnika Islamske vjeronauke.

Iskazana je i zahvalnost svim prosvjetnim radnicima na njihovom odgovornom pristupu u radu i velikim naporima koje ulažu brinući o odgoju i obrazovanju, kao i zaštiti zdravlja naše djece.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.