Promo banner

A+ A A-

Podrška medresi i adaptaciji vakufa u Banjoj Luci od Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice

10 09 2020 01podrska banjaluka

Muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić potpisali su ugovore o podršci u radu Muftijstva banjalučkog.

Potpisani ugovori se odnose na izgradnju vjerskih objekata u vidu rekonstrukcije i restauracije vakufske imovine, kao i opremanju učionica nastavnim i didaktičkim pomagalima medrese "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić".

Muftija Abdibegović je prilikom današnjeg susreta istakao važnost otvaranja i početka rada medrese, gdje će biti školovane mlade generacije povratnika. Naglasio je potrebu za neophodnu brigu o vakufima i svim vjerskim objektima koji pripadaju Muftijstvu banjalučkom.

- Obradovan sam pažnjom ministra Ramića i njegovom spremnošću da pomogne restauraciju i adaptaciju zadužbine Zehre Bahtijarević čija je kuća planirana da bude sjedište Muftijstva banjalučkog" - kazao je muftija Abdibegović.

Zadovoljstvo je iskazao i ministar Ramić.

- Sretni smo zbog početka rada novootvorene medrese u Banjoj Luci. Sada na početku njihovog rada je potrebna naša podrška. Osigurali smo kabinete potrebnim didaktičkim sredstvima kako bi rad nastavnog osoblja bio lakši, a dodatno ćemo pratiti rad i davati podršku Muftijstvu i u drugim infrastrukturnim objektima koji su od značaja za povratničku populaciju u ovom Muftijstvu - izjavio je ministar Ramić.