Logo

Svečano otvorena Vjersko-kulturna manifestacija „Lastavica 2020.“

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

22 07 2020 01 lastavica otvorenje

Danas je u Zenici održana press konferencija povodom Vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica 2020.”, na kojoj je predstavljen program manifestacije, koji će biti realiziran od petka, 24. jula do nedjelje, 2. augusta 2020. godine.

Na press konferenciji novinarima su se obratili: predsjednik Organizacionog odbora manifestacije ”Lastavica 2020.” muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, predsjednik pododbora za vjerska pitanja glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica, predsjednik pododbora za sport gosp. Muhamed Begagić i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog Edin Kavazović.

U okviru predstavljanja programa manifestacije ”Lastavica 2020.” najavljeno je, između ostaloga, da je u petak 24. jula planiran program ”Večer Kur'ana” u haremu džamije u Varošištu, da će u nedjelju 26. jula biti organizirana planinarska tura na Lastavicu ”Tragom bosanskih bogumila”, da će u srijedu 29. jula u ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta ”Stara čaršija” u Zenici biti organizirana promocija knjige ”Izgubljena historija” autora Michaela H. Morgana, da će u petak 31. jula ispred zgrade BZK Preporod biti organiziran bajramski koncert ”Miris bajramske noći”, te da će centralni program manifestacije biti održan na platou Lastavica, u nedjelju 2. augusta, uz lastavičke poruke muftije zeničkog hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevića i muftije goraždanskog Remzije ef. Pitića.

Također, članovi organizacionog odbora istakli su da će broj programskih sadržaja u odnosu na prethodne godine biti značajno reduciran, te da će sve aktivnosti u okviru manifestacije biti realizirane uz poštivanje epidemioloških mjera.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.