Logo

Partnerstvo medresa: Medreslije iz Novog Pazara u Behram-begovoj medresi

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

24 02 2020 02 medrese saradnja

Behram-begova medresa je s medresom Gazi Isa-beg iz Novog Pazara od 16. do 21. februara 2020. godine realizirala Program "Partnerstvo medresa". Gosti medrese u Tuzli bili su pet učenika i pet učenica iz Medrese iz Novog Pazara.

U ovom periodu učenici su prije podne prisustvovali redovnoj nastavi, a u poslijepodnevnim satima realizirani su edukativni sadržaji i izleti.

U ponedjeljak su obišli znamenitosti grada Tuzle, a u srijedu su posjetili Bijeljinu. Gosti iz Sandžaka su posjetili  Mektebski centar i Atik džamiju, a  poslije su se družili s polaznicima centra. Članovi hora Behram-begove medrese i recitatorske sekcije izveli su i program. Profesor bosanskog jezika i književnosti Ali Hasanović održao je i predavanje o bogatoj prošlosti bosanskog jezika, te je prisutne podsjetio na najznačajnije pisce iz naše višestoljetne povijesti.

U četvrtak  su učenici i učenice boravili u Posavini, u posjeti Gradačcu i Bosanskom Šamcu. U gradu Zmaja od Bosne posjetili su kulu Gradaščevića, oklopni voz i šehidsko mezarje. U Bosanskom Šamcu su boravili u rodnoj kući predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

U istom ovom periodu grupa učenika i učenica Behram-begove medrese boravila je u medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.