Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički primio glavnog imama i imame Medžlisa IZ Teslić

U srijedu 18. oktobra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je imame Medžlisa Islamske zajednice Teslić na čelu sa glavnim imamom Sifet ef. Hadžićem.

18 10 2017 05 imami teslic zenica

Pored glavnog imama Sifet ef. Hadžića prijemu u Uredu muftije prisustvovali su Enver ef. Gondžić, imam u džematu Ružević, Alen ef. Jašić, imam u džematu Gusti Teslić, Amir ef. Muminović, imam u džematu Hranković, Enes ef. Mujčinović, imam u džematu Rajševa, Edin ef. Mahmutović, imam u džematu Barići i Mirnes ef. Durak, imam u džematu Gornja Osivica.

Susret sa imamima Medžlisa Islamske zajednice Teslić bio je prilika za razgovor o stanju vjerskog života na području ovog povratničkog Medžlisa, o problemima sa kojima se susreću imami u svom radu, o mogućnostima unaprjeđenja aktivnosti posebno u segmentima mektebske nastave i međuljudskih odnosa, te o poboljšanju statusa imama.

Muftija zenički zahvalio se glavnom imamu i imamima na posjeti, informacijama i otvorenom razgovoru u vezi sa trenutnim stanjem džemata na području Medžlisa Islamske zajednice Teslić.

Također, muftija zenički je glavnog imama i imame obavijestio da će u mjesecu novembru tekuće godine Medžlis Islamske zajednice Teslić posjetiti reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović. Posjeta Reisu-l-uleme ima za cilj upoznavanje sa mektebom i mektebskom nastavom, sa uvjetima u kojima se odvija mektebska nastava i načinom na koji se nastava realizira.