Promo banner

A+ A A-

Dan vakifa u Behram-begovoj medresi

Behram-begova medresa već nekoliko godina organizuje svečani program tokom kojeg se dodijele vakufname vakifima, ali je to prilika i za susret i razgovor domaćina s vakifima i prijateljima koji svojim materijalnim davanjima podržavaju rad škole.

Tokom ove svečanosti prisutnima se obratio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović koji se zahvalio vakifima i istakao da oni imaju dvije časti.

„Jedna čast je to što im je Allah dž.š. dao nafaku, iako vakifi nisu uvijek oni koji su najimućniji. Druga čast vakifa je što su se oni Allahu dž.š. zavjetovali, što su mu toliko zahvalni na onome što im je udijelio, pa i oni dijele i postižu ugled i čast. Vakifi su ugledni i časni ljudi u svakom vremenu,“ kazao je muftija Fazlović.

Direktor Ahmed-ef. Hatunić se zahvalio vakifima i istakao kako je Dan vakifa jedan od najznačajnijih dana u Behram-begovoj medresi, koja u mjesecu oktobru ove godine obilježava 391. godišnjicu od prvog pominjanja medrese u historijskim dokumentima.

Prigodan program izveli su učenici i učenice ove škole, a muftija Fazlović i direktor Hatunić uručili su vakufname novim vakifima.  

(www.muftijstvotz.ba)

  • 11