Promo banner

A+ A A-

Premijer Turske čestitao muftiji Kavazoviću

recep-tayip-erdoganSarajevo, 26. septembar 2012. (MINA) - Premijer Republike Turske Redžep Tajjip Erdoan danas je razgovarao s muftijom tuzlanskim Huseinom ef. Kavazovićem i čestitao mu izbor za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercgovini.

Premijer Erdoan, u telefonskom razgovoru čestitajući muftiji Kavazoviću na izboru za reisu-l-ulemu, naglasio je važnost razvijanja dobrih odnosa između Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Islamske zajednice u Turskoj i potrebu zajedničkog rada na promociji mira, razumijevanja i međuvjerskog dijaloga na Balkanu.

Također premijer Erdoan je izrazio spremnost svoje zemlje za podršku projektima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Muftija Kavazović zahvalio se premijeru Erdoanu na čestitkama, iskazanom razumijevanju i podršci Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, te istakao značaj saradnje islamskih zajednica u Bosni i Hercegovini, Albaniji i Turskoj kao zajednica koje čine autohtoni evropski narodi.

Također dr. Mehmet Gormez reisu-l-ulema Turske, nakon izbora muftije Kavazovića za reisu-l-ulemu, u telefonskom razgovoru čestitao je tuzlanskom muftiji izbor i zaželio uspješan rad i kvalitetnu saradnju.

Pismene čestitke muftiji Kavazoviću povodom izbora za reisu-l-ulemu uputio je Seyed Khalid Amir Jaffery, ambasador Islamske Republike Pakistan u Bosni i Hercegovini i Angel Angelov ambasador Republike Bugarske u našoj zemlji.