A+ A A-

Formiran Izvršni odbor MIZ Sisak

Dana 18. prosinca 2010. (subota) nakon klanjanja akšam-namaza u prostorijama Medžlisa održana je svečana konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora Medžlisa u novom mandatu (2010-2014). Svečanom konstituirajućom sjednicom predsjedavao je predsjednik Izborne Komisije i glavni imam Alem ef. Crnkić. Nakon učenja određenog odlomka iz Kur'ana (ašere) kojeg je proučio dugogodišnji sisački glavni imam Fuad ef. Karaga i nakon učenja fatihe za sve umrle članove Izvršnog odbora i džematlije, Alem ef. Crnkić novim članovima Izvršnog odbora uručio je Odluku o imenovanju za člana Izvršnog odbora Medžlisa koju je verificirao Sabor Islamske zajednice u Hrvatskoj. Nakon podjele Odluke odnosno Rješenja o imenovanju, pristupilo se zajedničkom polaganju Zakletve svih novoimenovanih članova Izvršnog odbora koja je dio Statuta Islamske zajednice u Hrvatskoj.

sisak-io-miz-2010

Zajednička fotografija članova Izvršnog  dobora MIZ Sisak

Sljedeća protokolarna dužnost bila je Izbor predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa u narednom mandatu tj. periodu od 4 godine. Alem ef. Crnkić prije samog glasanja kratko se obratio prisutnima poručivši da je budući predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa jedan od nas i između nas koji mora imati energičnosti, upornosti, strpljenja i blagosti te izraženu svijest da sluša bilo džemata i naravno članove Izvršnog odbora Medžlisa. Budući predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa mora imati dominantniju i izraženiju uloga predstavljanja džemata i Medžlisa, on je pokretačka snaga džemata i Medžlisa.

Nakon izvršenog glasanja i prebrojavanja glasova, utvrđeno je kako je kandidat Hafizović Hamzalija dobio 3 glasa dok je Harčević Abdurahman dobio 4 glasa čime je na funkciju predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Sisak u sljedećem četvorogidšnjem mandatu proglašen Abdurahman Harčević dok je Hamzalija Hafizović proglašen njegovim zamjenikom odnosno dopredsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Sisak u sljedećem četvorogodišnjem mandatu.

Imenovani Izvršni odbor Medžlisa IZ-e Sisak (2010-2014) se sastoji od 7 članova i to:

1. h. Abdurahman Harčević, predsjednik

2. h. Hamzalija Hafizović, dopredsjednik

3. h. Mirzet Hafizović, član

4. Edhem Omerović, član

5. Izet Mujić, član

6. Amila Škorić, član

7. Alem ef. Crnkić, član po funkciji 

 

(www.medzlis-sisak.net)