A+ A A-

Zagreb: Halal certifikat za Sladoranu d.d.

Dana 17.12.2010. u prostorijama Centra za certificiranje halal kvalitete, Tomašićeva 12, Zagreb dodijeljen je halal certifkat Sladorani d.d. iz  Županje.

zagreb-hala-certifikat

Halal certifikat uručio je Doc.dr.sc. Aziz Hasanović ravnatelj Centra koji je ovom prilikom istakao kako izražava zadovoljstvo što je Sladorana d.d. uspješno implementirala zahtjeve halal standarda te time stekla mogućnost nastupa na tržištu halala čija se vrijednost procjenjuje na 635 milijardi USD.

U ime Sladorane d.d. halal certifikat je primila direktorica sektora upravljanja kvalitetom gospođa Sanja Šumanovac koja je istakla kako je halal certifikat zasigurno još jedna garancija dodatne kvalitete. 

Certificirani proizvodi: Konzumni bijeli šećer, Repin rezanac i Melasa.

 

Edukacija internih auditora halal kvalitete za nove četiri tvrtke

Centar za certificiranje halal kvalitete je 18.12.2010.godine organizirao edukaciju za interne auditore halal kvalitete za tvrtke Belje d.d.-mliječni proizvodi, Zdenka d.o.o., Ro-Trade d.o.o. i Eko Vrelo d.o.o. u prostorijama Islamskog centra Zagreb.

zagreb-hala-certifikat-1

Edukaciji su također prisustvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, uprava za sigurnost i kakvoću hrane kako bi se upoznali sa zahtjevima Halal standarda i certificiranjem halal kvalitete i u okviru svojih djelatnosti doprinijeli jačanju konkurentnosti hrvatskih tvrtki na inozemnim tržištima.

Cilj edukacije je bio:

-  upoznati sudionike sa zahtjevima halal kvalitete
-  educirati sudionike za samostalnu implementaciju i održavanje zahtjeva halal kvalitete

U prvom dijelu edukacije predavač je bio Doc.dr.sc. Aziz Hasanović, ravnatelj Centra koji je prisutne upoznao sa djelatnostima Centra za certificiranje halal kvalitete i sa šerijatskim aspektima halala i harama.

U drugom dijelu predavač je bio Aldin Dugonjić, tajnik Centra koji prisutne upoznao sa načinom implementacije zahtjeva halal standarda, izvođenjem internog audita halal kvalitete i dokumentacijom koju je potrebno uspostaviti kako bi se zahtjevi halal standarda mogli dokazati i potvrđivati.

Nakon što tvrtke implementiraju zahtjeve halal standarda Centar će organizirati i izvršiti certifikacijski audit.

Priredio: Aziz Hasanović