Promo banner

A+ A A-

Ured za BD: Mr Kalajdžić u posjeti Bošnjacima u SAD-u

Rukovodilac Ureda za bošnjačku dijasporu mr Mirsad Kalajdžić nalazi se u posjeti Bošnjacima u Sjedinjenim Američkim Državama, a na poziv Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Po dolasku u Nju Jorku u subotu, 13. decembra, mr Kalajdžić je boravio u Bosanskohercegovačkom islamskom centru u Astoriji. Tom prilikom razgovarao je sa članovima ove zajednice o planovima kupovine novih prostorija za ovaj džemat kao i o donatorskoj večeri za prikupljanje sredstava za kupovinu koja će se održati 25. decembra. Tokom svog obraćanja mr Kalajdžić je, pohvalivši napore džematlija ovog džemata, istakao: „Džamija za nas Bošnjake nema alternative, bez obzira gdje se nalazili... Potreban nam je džemat i džamija koji će izroditi jedinstvo. Iz tog razloga vas pozivam da vodite računa o IZ i džematu".

Kalajdzic_u_SAD-2010

Nakon boravka u Nju Jorku, mr Kalajdžić svoju posjetu je nastavio u St. Luisu gdje od 13. do 16. decembra održava seminar i savjetovanje za imame sa područja Sjeverne Amerike.

Nakon St. Luisa, mr Mirsad Kalajdžić posjetit će još i Čikago te se susreti sa članovima bošnjačke zajednice u ovom sjevernoameričkom gradu.