Promo banner

A+ A A-

Druženje studenata teologija povodom Kurban bajrama

U utorak, 23.11.2010.god., na Fakultetu islamskih nauka organizovan je susret mladih teologa povodom Kurban bajrama.

Studenti Fakulteta islamskih nauka organizovali su susret kojem su prisustvovali student Franjevačke bogoslovije kao i studenti sa Katoličkog bogoslovnog fakulteta.

Program je počeo okupljanjem studenata na fakultetu nakon čega su studenti održali predavanje u amfiteatru Fakulteta islamskih nauka o temi "Žrtva (kurban) u našoj religiji".

druzenje-studenti-teologije-fin-2010

Predavanje su održali Stjepan Pavličević student sa Franjevačke bogoslovije i student Fakulteta islamskih nauka Mahir Kevrić. Ovom predavanju kao i druženju nakon predavanja prisustvovao je i uvaženi profesor Orhan Bajraktarević, koji se prisutnima obratio i svojim obraćanjem inspirisao i potakao studente na važnost ovakvih i sličnih susreta.

U nastavku druženja prisutnima se obratio i predstavnik studenata Franjevačke bogoslovije Jurica Periša, koji je u ime svih studenata i profesora Franjevačke bogoslovije, čestitao bajramske blagdane. Nakon obraćanja u amfiteatru prisutni su nastavili druženje u malom atriju FIN-a uz ugodnu zakusku i prijatne razgovore.

(www.fin.ba)