A+ A A-

Džematsko druženje u Horsensu

Muhamed s.a.v.s. je rekao: "Vaša dužnost je da budete u džematu. Čuvajte se odvajanja! Šejtan je uistinu sa onim koji se odvoji od džemata. Ko želi da umre sa imanom i bude u središtu dženneta, neka se ne odvaja od džemata. Ko obraduje dobre, a rastuži loše (ljude), on je potpuni vjernik." (Tirmizi)

Nastojeći da u praksi sprovedu riječi Božijeg poslanika Muhameda a.s., džemat "Zem-Zem" u Horsensu, IZ-e Bošnjaka u Danskoj, u nedjelju, 28. novembra, poslije klanjanja akšam-namaza, upriličio je džematsko druženje u prostorijama džemata. Ovo druženje je bilo ujedno i upoznavanje, te  druženje sa novim imamom u džematu Almedinom ef. Spahićem, koji je ovom prilikom upoznao svoje džematlije o dosadašnjim aktivnostima u džematu i planiranim projektima za buduće uspješne korake džemata "Zem-Zem". 

druzenje-horsens-2010

Druženju je prisustvovao i glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u Danskoj, Nermin ef. Babić. U svom obraćanju, biranim i osvježavajućim riječima,  džematlijama je govorio "O vrijednosti i značaju upućivanja dove Allahu dz.s." 

Također, važno je spomenuti da u sklopu džemata "Zem-Zem", djeluje i omladinska organizacija "Buf Sunce", koja je sedam dana prije ovog druženja u prostorijama džemata, organizovala bajramsko omladinsko druženje.

Priredio: Alemdin Spahić