A+ A A-

Prvi mjesečnik na kineskom jeziku o BiH

U cilju što kvalitetnijeg i neposrednijeg informiranja kineskih uglednika ali šire kineske javnosti o Bosni i Hercegovini, Ambasada BiH u  Pekingu je pokrenula elektronski mjesečnik na kineskom jeziku koji se distribuira na preko dvije hiljade e-mail adresa uglednih društveno-političkih radnika, novinara, naučnih i kulturnih radnika, poslovnih asocijacija, privrednika i ostalih prijatelja Bosne i Hercegovine. 

mjesecnik-na-kineskom-2010

Elektronski mjesečnik  pod naslovom Tansuo Bohei (Istražite BiH) je zapažen zbog svog profesionalnog designa sa pregršt predivnih fotografija iz BiH. Također,  ima rubrike koje tretiraju ekonomske potencijale i prilike u BiH koje mogu biti interesante kineskim prijateljima, turističke potencijale BiH, te kulturno naslijeđe i stvaralaštvo bh naroda. 

Ambasador Amel Kovačević je zadovoljan uspjehom Tansuo Bohei jer na vrlo efektivan i efikasan način omogućava Ambasadi BiH da unapređuje reputaciju naše domovine u NR Kini. Također naglašava da je ovo historijski kuriozitet jer Tansuo Bohei prvo bh glasilo na kineskom jeziku.