A+ A A-

20 godina džemata Sabur u Minhenu

Narednih dana obilježava se jubilarnih 20 godina od osnivanja i početka rada i djelovanja bošnjačkog džemata „Sabur u Minhenu". Ovo je prvi osnovani bošnjački džemat u Minhenu a sa radom je počeo još davne 1990. godine. U čast ovog velikog 20-godišnjeg jubileja džematlije ovog džemata bošnjačke dijaspore organiziraju i prigodnu manifestaciju.

20-godina-dzamata-sabur-minhen

Početak manifestacije najavljen je za danas (26.11) prije džume-namaza kada će biti proučen Jasini-šerif, a manifestacija će se nastaviti sutra (27.11) mevludskim programom poslije jacije-namaza, gdje će učenjem ilahija nastupiti i Hor „Sabur". Nakon mevludskog programa bit će upriličeno zajedničko druženje za prisutne uz bogatu večeru, kolače i kahvu.

Završna svečanost u okviru ove trodnevne manifestacije održat će se u nedjelju, 28. novembra. Riječ je o tribini „20 godina Islamske zajednice Bošnjaka u Minhenu" čiji je početak planiran za 17:00 sati u „Villa Flora" - Hansastr.  44 - 80686 München. Na tribini će učešće uzeti: h. hafiz Ismet ef. Spahić, zamjenik reisu-l-uleme, muftija Mustafa ef. Klanco, predsjednik Mešihata IZB u Njemačkoj te prof. Dževad ef. Isaković, glavni imam oblasti NRW u Njemačkoj.

Džmeatlije džemata Sabur iz Mihnena pozivaju sve one koji su u mogućnosti da prisustvuju obilježaavnju ovog velikog i veoma značajnog jubileja.