A+ A A-

Građanski brak istospolaca

chicago-illinoisPiše: Senad Agić

U Americi je jedan od najsnažnijih lobija, da izvinite, lobi homoseksualaca i lezbijki. Ovih se dana vodi kampanja među političarima u državi Illinois, na čelu sa guvernerom Quinnom, donedavnim Obaminim šefom kabineta Rahmom Emmanuelom i drugim glavešinama da se izvrši snažan pritisak na zakonodavce da izglasaju zakon kojim se dozvoljava istospolni brak (Civil Unions bill).

Na građanima ove države je da zovu svoje predstavnike u državnom Senatu da ih podsjete da im je dužnost slušati i uvažavati mišljenja građana, a ne padati pod uticaj profesionalnih političara, jer ovi nisu zainteresirani da sačuvaju moral u društvu - njihov je jedini interes da po svaku cijenu zadrže svoje političke pozicije, prestiž i privilegije. 

Privilegije kao u Bogom propisanom braku

Treba znati da se ovim zakonom, a ne dao Bog da prođe, istospolnim brakovima daju one iste privilegije koje se daju supružnicima u Bogom propisanom braku. Ako ovaj zakon bude usvojen, on će na naše društvo i porodice imati vrlo negativne uticaje. Već se vidjelo kako u Massachusettsu i Californiji liberalni aktivisti poučavaju djecu istospolnom načinu života u državnim školama, počev od kindergartena. U Massachusettsu nastavnici predaju po udžbenicima koji naučavaju da je istospolna bračna zajednica normalan način života i tako redefiniraju značenje, prirodu i ulogu porodice. Održavaju se skupovi kojim se promovira istospolni brak nastavnika koji ulaze u ovakve nakaradne brakove, kao i brošure o tehnikama u istospolnim zajednicama, kao i mjestima gdje se mogu naći istopsolni partneri. Roditelji, nažalost, nemaju mogućnost da svoju djecu isključe da ne dobijaju ovakve instrukcije, a kada su neki roditelji uložili tužbu kojom su tražili da njihova djeca iz religioznih razloga budu isključena iz ovakvih programa učenja i treninga, dobili su negativan odgovor. Jedini preostali način da svoju djecu poštede ovakvih nastavnih jedinica je u tome da roditelji svoju djecu potpuno isključe iz državnog obrazovnog sistema. Međutim, mnogi roditelji nisu u stanju priuštiti svojoj djeci obrazovanje u privatnim školama.

Istospolni brakovi su zaista jedno veliko zlo koje ugrožava moralno zdravlje porodice kao najvažnije ćelije društva i zato je zadatak svih da se založe u sprječavanju donošenja ovakvih zakona.

Ukoliko je neko neosjetljiv na ugrožavanje morala u društvu, onda bi se mogao zabrinuti barem nad finansijskim teretom koji će ovakav nakaradan brak donijeti društvu, jer će penzionisani članovi ovakvih istopolnih brakova imati iste beneficije koje imaju regularne bračne zajednice. U suštini, kada god bilo koja dva istospolca odluče da uđu u brak, automatski dobijaju sve privilegije i beneficije koje se daju bračnim drugovima u normalnim bračnim zajednicama. Penzijski fondovi su već opterećeni. Šta će se desiti kada se na jasle ionako lošeg penzionog sistema naslone istospolni supružnici?