A+ A A-

Prve hadžije danas stižu u Sarajevo

hadz-meka-saDanas (22.11) će na sarajevski aerodrom sletjeti prvi avion sa ovogodišnjim bosanskohercegovačkim hadžijama. Dolazak aviona planiran je za 16:45 sati. Tokom dana sa aerodroma u Džeddi krenuće i druga grupa hadžija koji su putovali avionom a njihov dolazak na sarajevski aerodrom je planiran za 18:20 sati.

Preostale hadžije koje putuju avionom iz Džedde će krenuti sutra (23.11) u dva leta sa dolaskom na tuzlanski aerodrom, dok će posljednji let sa našim hadžijama biti iz Džedde u srijedu (24.11) sa dolaskom na sarajevski aerodrom.

Prema Bosni i Hercegovini krenule su i hadžije koje su ove godine putovale autobusima. Prvi konvoj sa hadžijama (konvoj koji krenuo iz Tuzle) je iz Mekke krenuo u subotu (20.11), a dolazak u Bosnu i Hercegovinu planiran je 27. novembra. Hadžije iz ovog konvoja danas će boraviti u Siriji gdje će obići Damask, odakle će nastaviti put prema južnoj granici Turske.

Hadžije iz drugog konvoja (konvoj koji je krenuo iz Sarajeva) prema Bosni i Hercegovini su krenule jučer a njihov dolazak u Sarajevo planiran je za 28. novembar. Hadžije će danas boraviti u Jordanu gdje je i planirano noćenje, a nastavak puta prema Siriji planiran je za sutra.

Prema riječima Nezima Halilovića Muderrisa, rukovodioca Ureda za hadž, sve hadžije se osjećaju dobro i spremne su za predstojeći put prema Bosni i Hercegovini.