A+ A A-

Bajramski koncert u Bosanskoj Dubici

Sinoć (18.11.2010. godine) je u Domu kulture u Bosanskoj Dubici povodom proteklog Kurban-bajram organiziran svečani koncert. Koncert je organizirao Medžlis Islamske zajednice u Bosanskoj Dubici u saradnji sa BZK "Preporod", a već tradicionalno koncert se organizira svake godine.

koncert-bos-dubica-2010-1

Na koncertu su učešće uzeli BZK „Preporod", hor „Bulbuli" iz Bosanske Gradiške a sevdalinkama je prisutne osvježio i Halid Muslimović.

U okviru sinoćnjeg programa prisutnima se prigodnim vazom obratio i glavni imam MIZ u Bosanskoj Dubici Safet ef. Beganović, a o značaju Kurban-bajrama prisutnima je govorio prof. Suad Mahmutović, profesor u medresi „Džemaludin Čaušević" u Cazinu.

koncert-bos-dubica-2010-2

Nakon svečanog dijela programa za prisutne je organizirano zajedničko druženje i zakuska. Tom prilikom organizirana je i humanitarna akcija za pomoć teško oboljelom prijatelju kulturno-umjetničko društva BZK „Preporod".

koncert-bos-dubica-2010

Održavanje ove manifestacije podržao je i načelnik Bosanske Dubice g. Nino Jauz a medijski pokrovitelj je bio g. Dragan Jačimović, direktor Centra za informisanje i kulturu u Bosanskoj Dubici.

Priredio: Safet ef. Beganović