A+ A A-

Ikrar-dova hadžijama iz Minhena

Islamska zajednica džemat Fedžr ove godine je iz svojih prostorija ispratila 15 hadžija koji su krenuli u pravcu Meke i Medine. Tim povodom proučena je Ikrar dova na kojoj je bilo više od 300 džematlija koji su došli da požele hairli put svojim hadžijama. Uvodno ašere iz Kur'ana proučio je hafiz Muhammed Abdulah Karadžik iz islamskog centra Zagreb, zatim su hairli put hadžijama poželeli hafiz Benjamin ef. Idriz, Bahrudin ef. Omeragić ( oblasni imam regije Bayern) te Šefko ef. Zećović.

ikrar-dova-minhen-2010-1

Tokom programa pridsutni su imali prilike da slušaju prelijepe glasove članova hora Fedžr te vazi i nasihate koje su pridsutnima uputili Bahrudin ef, hafiz Benjamin ef. i mr Siradž ef Grabus. Nakon izlaska hadzija na binu u dvorani je zavladala potpuno emotivna atmosfera, suze radosnice nisu skrivale hadzije a ni pridsutni u sali, posebno nakon kratkog obraćanja imama našeg džemata Izet ef. Bibića koji ove godine sa svojim džematlijama ide Allahu u goste. Nakon dove koju je proučio mr Siradž ef. Grabus svi pridsutni su bili počašćeni večerom i raznim kolačima koji su za ovu priliku pripremile vrijedne ruke sestara džemata Fedžr.

ikrar-dova-minhen-2010

Nažalost sala je bila premala da primi sve one koji su došli da isprate naše hadžije, tako da su se mnogi morali vratiti, svima njima ovom prilikom tražimo halaluka moleći Uzvisenog Gospodara da ih obilatom nagradom nagradi kao i sve one koji su bili pridsutni a da našim hadžijama Gospodar olakša put te da im primi hadždž i da nam se živi i zdravi ponovo vrate.