Promo banner

A+ A A-

Prve hadžije iz BiH stigle u Medinu

medinaPrve grupe bosanskohercegovačkih hadžija jutros su stigle u Medinu.

U medinu je stigla prva grupa hadžija koja je krenula avionima sa sarajevskog aerodroma, a njima su se pridružio i prvi konvoj hadžija koji putuju autobusom.

 „Putovanje do Medine je prošlo bez ikakvih problema i zdravstveno stanje hadžija je dobro. U toku dana hadžije bi se trebale smjestiti u hotele, nakon što se preuzmu akreditacije za hadžije i izvrši razduživanje pasoša", kazao je za naš portal Safet ef. Karahmetović, koordinator tuzlanskog konvoja hadžija.

Konvoj autobusa koji je sa hadžijama krenuo iz Sarajeva jutros je napustio Aman i na putu je prema Medini a dolazak je planiran za sutra.

Jutrošnjim letovima u 5:20 i 7:20 sati sa tuzlanskog aerodroma prema Medini je krenula i druga grupa hadžija, njih 400, koje putuju avionom, a u Medinu bi trebali stići danas u toku dana.

Sutrašnjim letom sa sarajevskog aerodroma krenut će i posljednja grupa ovogodišnjih hadžija iz Bosne i Hercegovine, njih 200, a let je planiran za 13:10 sati. Prije polaska, hadžijama će u 10 sati u Fahdovoj džamiji u Sarajevu biti proučena zajednička ikrar-dova.