A+ A A-

Utorak polazak hadžija avionom

hadz-2010Sutrašnjim letovima sa sarajevskog aerodroma put Meke i Medine krenut će i prve bosanskohercegovačke hadžije koje ove godine u Sveta mjesta putuju avionom.

Za sutra su planirana dva leta sa sarajevskog aerodroma. Prvi let će biti u 09:10 a drugi u 11:10 sati. Prije polaska hadžijama će u Fahdovoj džamiji u Sarajevu biti proučena i zajednička ikrar-dova. Za hadžije koje putuju prvim letom ikrar-dova će se proučiti poslije sabah-namaza, a za hadžije iz drugog leta ikrar-dova će se proučiti u 08:00 sati. Prvim letom prema Meki i Medini krenut će i zamjenik reisu-l-uleme, glavni vodič naših hadžija, hfz. Ismet ef. Spahić.

Hadžije koje će ići preko tuzlanskog aerodroma krenut će u srijedu (03.11), također sa dva leta, prvi sa polaskom u 05:20 a drugi u 07:20 sati. Prije polaska, hadžijama će također biti proučena i zajednička ikrar dova. Za hadžije iz prvog leta ikrar-dova će se proučiti u džamiji princa Abdullaha u Tuzli u 02:20, a za hadžije iz drugog leta ikrar-dova će se proučiti u Centralnoj džamiji u Živinicama u 04:30 sati.

Posljednji let sa hadžijama iz Bosne i Hercegovine bit će u četvrtak (04.11) sa sarajevskog aerodroma sa polaskom u 13:10 sati. Ikrar-dova hadžijama koje putuju ovim letom proučit će se u 10:00 sati u Fahdovoj džamiji u Sarajevu.