A+ A A-

Livno: Događaji u Sturbi bili su ishitreni i nepotrebni

Visoka delegacija Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini predvođena generalnim sekretarom Muhamedom Salkićem i mostarskim muftijom Seid ef. Smajkićem danas se u Livnu sastala sa načelnikom općine Livno Lukom Čelanom i njegovim pomoćnicima.

livno-delegacijaRijaseta

U jednosatnom razgovoru zaključeno je da su dobri odnosi livanjskog rukovodstva i IZ u ovom gradu, koji su njegovani proteklu deceniju,  narušeni „događajima" u Sturbi, te zbog nesporazuma oko izdavanja podakata koja se odnose na Rješenje o obnovi, u ratu porušene, Čurčinica džamije u centru grada.

Događaji u Sturbi proteklog ramazana bili su ishitreni i nepotrebni, ocijenjeno je na današnjem sastanku. S tim u vezi danas je dogovoreno da treba biti nastavljena dobra saradnja i razumijevanje na obostrano zadovoljstvo, a da sve nesuglasice u zakonskim okvirima rješavaju nadležne službe Rijaseta IZ u BiH i Općine Livno. Za implementaciju ovog zaključka zaduženi su Esad Hrvačić, advokat Vakufske direkcije i Goranka Marinčić, pomoćnik načelnika za građevinske poslove. 

Hasan Eminović