Logo

Iz Sarajeva krenuo i drugi konvoj hadžija

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa

Danas je u 11 sati ispred džamije Kralj Fahd u Sarajevu krenuo i drugi konvoj bosanskohercegovačkih hadžija koje u sveta mjesta Mekku i Medinu putuju autobusima.

hadzije-konvoj-sarajevo-2010

Današnjem ispraćaju hadžija prisustvovao je i reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić koji je ovogodišnjim hadžijama poželio sretan put do Mekke i Medine. Ispraćaju je prisustvovao i rukovodilac Ureda za hadž Nezim Halilović Muderis te sarajevski muftija Husein ef. Smajić koji su se također prigodno obratili hadžijama. Prije polaska hadžija, reisu-l-ulema je proučio zajedničku ikrar-dovu.

Glavni vodič sarajevskog konvoja je Nazif ef. Garib, a u konvoju se nalaze hadžije sa područja sarajevskog, goraždanskog, mostarskog i travničkog muftijstva. U ovom konvoju krenulo je 6 autobusa.

hadzije-konvoj-sarajevo-2010-1

Dolazak drugog konvoja u Istambul planiran je za sutra (28.10) gdje je planiran i zajednički odmor te kratki obilazak grada, a nastavak puta prema Mersinu planiran je u subotu.

Hadžije iz prvog konvoja u Turskoj

Prema posljednjim informacijama, prvi konvoj od 5 autobusa koji je sa hadžijama jučer krenuo iz Tuzle, prešao je grčko-tursku granicu i nastavio je put prema Istambulu. Planirano je da hadžije u večernjim satima dođu u Istambul gdje će ostati do petka.

„U petak poslije džume-namaza prvi konvoj krenut će iz Istambula prema Mersinu gdje je planirano noćenje u subotu veče. Sve hadžije su dobro i putovanje se odvija prema planu bez ikakvih poteškoća", kazao je glavni koordinator prvog konvoja hadžija koji putuju kopnom Safet ef. Karahmetović.

Podsjećamo da će hadžije koje putuju avionom prema Mekki i Medini krenuti 2, 3. i 4. novembra letovima sa sarajevskog i tuzlanskog aerodroma.

Najnovije informacije i plan putovanja mogu se pratiti posredstvom web-stranice www.zulhulejfa.ba

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.