A+ A A-

Prva škola za halal mesara

halal-hranaOd 3500 privatnih halal mesara koliko ih ima u Velikoj Britaniji, Janan Meat u suradnji sa NPD Services, će po prvi put pokrenuti prvu školu izvrsnosti namjenjenu za halal mesnice i klaonice. Svi zainteresirani će moći da pohađaju kurseve za mesare i kasapine, dobrobiti životinja, higijene hrane, sigurnosti i zdravstva, i HACCP sistema. Izgrađen je kompleks u West Midlands koji je namjenjen za izvođenje praktične primjenje usvojenog znanja.

Trening centar je opremljen visokotehnološkom opremom (10 CCTV kamera instalisanih u klaoničkom depo i mjestu klanja) koja omogućuje idealno okružanje za rad i obuku osobi polaznicima. Trening centar nalazi se pored klaonice i linije za sječu i razdvajanje mesa te nudi polaznicima priliku da pokažu svoje vještine u realnom radnom okruženju.

Direktor Janan Meat kompanije, Naved Syed istaknuo zabrinutos zbog manjka kvalifikacija u halal industriji mesa, te vidi ulaganja u halal školi izvrsnosti kao platforma potrebne pomoći i potaknuti, halal industrije da ulažu u svoje radne snage kako bi se zadovoljile rastuću potražnju za Uvjereni Halal meso.