A+ A A-

„Dani ilmijje" MIZ Tuzla obilježeni dodjelom priznanja penzionisanim imamima

dodjela-priznanja-tuzla-2010-1Medžlis Islamske zajednice Tuzla povodom obilježavanja „Dana ilmijje" u  Džamiji princ Abdullah 21. 10. 2010. godine organizirao je svečanu dodjelu priznanja penzionisanim imamima, Hamid-ef. Zahiroviću, i Salih-ef. Halilćeviću za sve  godine rada i truda u imamskoj službi.

Dodjeli priznanja i novčane nagrade  prisustvovali su: izaslanik Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini, Muharem-ef. Omerdić koji je uručio priznanje i nagradu, muftija tuzlanski, Husejn-ef. Kavazović, direktor Behram-begove medrese u Tuzli, Vahid-ef. Fazlović, direktor Agencije za certificiranje halal hrane, Amir Sakić, direktor Cropsa Nermin Mujkanović, glavni imam Medžlisa Iz Tuzla, dr. Amir-ef. Karić, predsjednik Medžlisa IZ Tuzla, Hasan-ef. Spahić, te imami Medžlisa IZ Tuzla. 

Predsjednik Medžlisa IZ Tuzla, Hasan-ef. Spahić  poselamio je prisutne, te je istakao da Medžlis IZ Tuzla već nekoliko godina u vrijeme obilježavanja „Dana ilmijje" dodjeljuje nagrade imamima koji  iza sebe imaju dugogodišnji radni staž, ali  ove godine priznanje su dodijelili dvojici penzionisanih imama  koji pune pedeset i šezdeset godina od  kada su stupili  u imamsku službu.

Dodjeljujući priznanja  imamima izaslanik Rijaseta IZ u BiH,  Murem-ef. Omerdić pohvalio je ovakav način priznavanja i vrednovanja rada imama, te je kazao da je ovo najbolji način da se stariji imami paze, ali i da im se ukaže na veličinu i značaj onoga što su radili, te da se nada da će i ostali medžlisi, ali i druge vjerske institucije na sličan način paziti svoje  penzionisane uposlenike.

Muftija tuzlanski, Husein-ef. Kavazović  u svom govoru kazao je  da su imami uvijek imami,  pa i kada su u penziji, te da je njihova uloga u društvu neizmjerno važna tokom cijelog njihovog života. 

dodjela-priznanja-tuzla-2010

Glavni imam Medžlisa IZ Tuzla, dr. Amir-ef. Karić zahvalio se prisutnim što su zajedno sa Medžlisom IZ Tuzla podijelili radosne trenutke velikog jubileja, te ih upoznao o dugogodišnjem radu nagrađenih  penzionisanih imama, Hamid-ef. Zahirovića i Salih-ef. Halilćevića.

Hamid-ef. Zahirović zahvalio se u ime Salih-efendije i sebe na priznanju koje im  je Medžlis IZ Tuzla dodjelio,  te je kazao da bez obzira u kojem vremenu da radite kao imam poteškoća   uvijek ima, ali  treba hrabro raditi i truditi se,  a uspjeh neće  nikada izostati.

Emina Muratović