A+ A A-

Posjete Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu

FIN1

Posjeta veleposlanika Republike Hrvatske

Veleposlanik Republike Hrvatske, gosp. Tonči Staničić, 21.10.2010. godine posjetio je Fakultet islamskih nauka u Sarajevu.

Veleposlanika Staničića primio je dekan fakulteta prof. dr. Ismet Bušatlić. Prijemu su još prisustvovali prof. dr. Enes Karić i doc. dr. Zuhdija Hasanović.

Dekan Bušatlić upoznao je veleposlanika Republike Hrvatske sa historijatom FIN-a, planom studija te tekućim aktivnostima na FIN-u. Razgovarano je, između ostalog, o studentima Bošnjacima iz Hrvatske, kao i saradnji FIN-a sa Sveučilištom u Zagrebu, a posebno teloškim fakultetima u prijateljskoj Hrvatskoj.

Veleposlanik Staničić zahvalio se dekanu Bušatliću i Fin-i na naporima koji ulažu u promoviranju kulture dijaloga i tolerancije te izrazio spremnost za međusobnu saradnju na tom, kao i drugim projektima. 

Posjeta vicerektora iz Darusselama

Fakultet islamskih nauka jučer je također posjetio i vicerektor Instituta za islamske studije Darusselam prof. dr. Amal Fathullah Zarkasyi, sa svojim saradnicima.

Dekan Fakulteta prof. dr. Ismet Bušatlić upoznao je goste sa radom, nastavnim aktivnostima i programom FIN-a.

U ime fakulteta islamskih nauka razgovoru su još prisustovali: dr. Almir Fatić, mr. Asim Zubčević i mr. Kenan Musić. Razgovarano je o mogućnosti potpisivanja sporazuma o saradnji između Fin-a i Insituta Darusselam, za što su dekan Bušatlić i vecerektor Zarkasyi izrazili svoju spremnost i iskazali punu podršku takvom sporazumu. Uvaženi gosti su poslije posjete Dekanatu obišli  prostorije Fakulteta islamskih nauka.

(www.fin.ba)