Promo banner

A+ A A-

Nastavak aktivnosti zeničkog muftije

Seminar za imame zeničkog muftijstva

U utorak 19. 10. 2010. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, održan je stručni seminar za imame ovoga Medžlisa. Seminar je realiziran na osnovu zaključka sa posljednje sjednice Savjeta Muftiluka zeničkog, kojim je planirano održavanje seminara za sve imame Muftiluka na kojima bi se analizirali rezultati ramazanskih aktivnosti, planirale aktivnosti u vezi sa izborima u Islamskoj zajednici, te razmatrala ostala aktualna pitanja.

sminar-imami-zenicki-2010

Nakon uvodnog obraćanja glavnog imama mr. Fuad ef. Omerbašića, centralno predavanje na seminaru održao je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, na temu „Odgovornost imama u džematu". Nakon što je imamima čestitao na uspješno realiziranim ramazanskim aktivnostima, muftija je u svom izlaganju posebno akcentirao važnost odgovornosti imama u pristupu prema mektebskoj nastavi i hutbi.

U narednim danima bit će održani seminari i za imame ostalih medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog. Seminar za imame Medžlisa Islamske zajednice Zenica održan je prošle sedmice.

Posjeta firmi „Koteks" iz Tešnja

U okviru svojih aktivnosti muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović je u utorak (19.10.2010. godine) posjetio i firmu „Koteks" d.o.o. Tešanj. Tom prilikom muftija se susreo sa vlasnikom i direktorom ove firme h. Muharemom Sejdićem, velikim vakifom Islamske zajednice.

zenicki-muftija-koteks-2010

Muftija je direktora h. Sejdića upoznao sa projektima koji se realiziraju na području Muftiluka zeničkog, posebno sa projektom izgradnje Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici.

Direktor Sejdić je muftiji predao sredstva u iznosu od 5000 KM za izgradnju Kompleksa, i tako postao prvi vakif Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici, iz Tešnja.

Hadžija Muharem Sejdić poznat je po bezrezervnoj podršci projektima Islamske zajednice.