A+ A A-

Ikrar dova za buduće tuzlanske hadžije

U Hadžijskoj džamiji u Solini  17. 10. 2010. godine u 11:30h  proučena je ikrar-dova  za četrdeset džematlija Medžlisa Islamske zajednice Tuzla koji ove godine idu na hadždž.

Ikrar dovi prisustvovali su svi imami Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, glavni imam dr. Amir-ef. Karić, i predsjednik Medžlisa IZ Tuzla Hasan-ef. Spahić. Prigodno predavanje održao je profesor  Behram-begove medrese iz Tuzle, dr. Sead-ef. Seljubac.

Učenju hadžijske dove prisustvovao je veliki broj džematlija, te je zbog toga Hadžijska džamija bila ispunjena do posljednjeg mjesta.  Na početku programa prisutnim se obratio imam Hadžijske džamije, Mumin-ef. Mumić koji je poselamio sve prisutne, a posebno budućim hadžijama poželio sretan put i  da ih prati zdravlje  tokom obavljanja hadždža.

ikrar-dova-tuzla-2010

Dr. Sead-ef. Seljubac je u vrlo upečatljivom predavanju skrenuo pažnju budućim hadžijama na pravilne pripreme za hadždž, ali i na sami značaj i smisao hadždža koji buduće hadžije treba da spoznaju prije polaska na hadždž, kako bi njihovo hodočašće Kabi bilo u potpunosti ispravno izvršeno, ali i spoznato.   Profesor Seljubac je posebno preporučio  budućim hadžijama da se tokom obavljanja hadždža pridržavaju nekoliko stvari:  takvaluka, sabura i da se prepuste osjećaju blizine Kabe i Pejgambera, te da svoje srce  drugim, manje bitnim stvarima  tokom hadždža ne opterećuju.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, dr. Amir-ef. Karić  proučio je dovu za hadžije,  te budućim  hadžijama poželio muarek hadždž te da se zdravi  i sretni vrate  njihovim porodicama i u naše džemate.

Emina Muratović