A+ A A-

Seminari za hadžije sa područja zeničkog muftijstva

U nedjelju 17. 10. 2010. godine, u Ensar džamiji u Zenici, održan je edukativni seminar za hadžije sa područja Muftilika zeničkog. 

Domaćin predstavnicima Ureda za hadž na čelu sa šefom Ureda Nezim ef. Halilovićem, bio je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović. Obraćajući se budućim hadžijama, muftija zenički je poručio da budu ponosni što su dobili priliku da na najbrojnijem i najvažnijem okupljanju muslimana budu ambasadori svojih porodica, džemata, svoje Islamske zajednice i domovine Bosne i Hercegovine. 

Nakon muftije hadžijama su se obratili šef Ureda za hadž Nezim ef. Halilović, sekretar Rasim ef. Brković, Safet ef. Karahmetović, glavni koordinator za hadžije koji putuju autobusima, Halil ef. Mehanović, glavni koordinator za hadžije koji putuju avionima, te predstavnici konzorcija koji prevozi hadžije i ljekarskog tima koji će biti u pratnji hadžija. Hadžijama je prezentirana i video projekcija o obredima hadža, uz komentar Muhameda Jusića, koji je bio i moderator seminara.

seminar-hadzije-zenica-2010-1

Istog dana u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović prisustvovao je seminaru za hadžije koji na hadž putuju u organizaciji firme Biss Tours Zenica. Nakon obraćanja predstavnika firme Biss Tours, vodiča i vođe ljekarskog tima, budućim hadžijama obratio se muftija zenički, koji je, između ostaloga, rekao: ''Drage hadžije i hadži-hanume, Vi idete u goste Gospodaru svjetova, vi ste predstavnici Bošnjaka-muslimana na najvećem kongresu muslimana svijeta. Budite ponosni što vas je Allah, dž. š., počastio ovom čašću Predstavite nas, našu Islamsku zajednicu i Bosnu i Hercegovinu ponosno i dostojanstveno''. 

seminar-hadzije-zenica-2010