A+ A A-

Svečano otvorenje prostorija Vijeća žena IZ-e Zagreb

VijeceZena-zagreb3

Svečano je bilo u Islamskom centru Zagreb i proteklog četvrtka. Naime, 30.09.2010.god., svečano su otvorene novouređene i potpuno adaptirane prostorije Vijeća žena.

Prerezivanjem crvene vrpce od strane muftije h. Ševke ef. Omerbašića i predjednika IOM-a, h. Mirsada Srebrenikovića, potom skromnom, ali od srca spravljenom zakuskom, te nazočnošću približno stotinu džematlija, obilježeno je i službeno  useljavanje Vijeća žena u ove prostorije.

Uz Muallimsko vijeće, Vijeće žena IZ-e Zagreb već neko vrijeme slovi za najproduktivnije i najaktivnije Vijeće koje djeluje pri MIZ-e Zagreb. Ponajviše zahvaljujući predsjedniku IOM-a, h. Mirsadu Srebrenikoviću prepoznata je uloga ovog Vijeća u doprinosu i obogaćivanju vjerske i kulturne scene naše Zajednice, te je tako i jedan od najljepših i najatraktivnijih prostora u Islamskom centru dodijeljen na upotrebu ženama ovog džemata.

Riječ je o prostorijama koje se nalaze u razizemlju džamije, a koje su uvijek bile u službi potreba džemata i IZ-e i uvijek su se koristile u humane svrhe.

Naime, u najtežim danima za narod BiH, kada su potrebe za liječenjem brojnih izbjeglih i raseljenih lica bile neizmjerne, te prostorije su osposobljene za ambulantno liječenje tisuća pacijenata. Iz ambulante se taj prostor lahko prenamijenio u internatske prostorije koje su olakšavale školovanje brojnim generacijama učenika medrese „Dr. Ahmed Smajlović".

Posljednja, najveća i najzahtjevnija prenamjena bila je upravo za potrebe Vijeća žena. Zahvaljujući nesebičnom materijalnom ulaganju MIZ-e Zagreb, taj se prostor pretvorio u luksuzni i u svakom smislu reprezentativni prostor koji će ponovno, ako Bog da, djelovanjem Vijeća žena MIZ-e Zagreb, biti na hizmet zagrebačkom džematu i Islamskoj zajednici u cjelini.

VijeceZena-zagreb2

Vijeće žena, na čelu sa predsjednicom gđom Azrom Omanović, koja je to u svojem uvodnom obraćanju i naglasila, se nada, da će ukazano povjerenje znati opravdati i da će i nadalje činiti sve kako bi se ovaj prostor koristio u plemenite i humane svrhe, a na zadovoljstvo Uzvišenog Allaha.

 

Lamija Alili