A+ A A-

Bijeljina: Odbijena žalba Fate Orlović

fata-orlovic-konjevic-poljeOkružni sud u Bijeljini odbio je kao neosnovanu žalbu Fate Orlović iz Konjević Polja u opština Bratunac protiv Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i time potvrdio presudu Osnovnog suda u Srebrenici u ovom slučaju, potvrdio je opunomoćenik Eparhije zvorničko-tuzlanske Siniša Đorđević. "Presudom Osnovnog suda u Srebrenici od 21. maja odbijen je tužbeni zahtjev Fate Orlović i ostalih, kojim je traženo `da se utvrdi činjenica da je 11. januara 2008. godine sačinjena vansudska nagodba tužilaca i tuženih, prema kojoj su tuženi dužni da uklone crkvu sagrađenu u jugozapadnom dijelu Konjević Polja` na zemljištu Fate Orlović", navodi se u obrazložnju presude bijeljinskog Okružnog suda koju je advokat Đorđević danas predstavio novinarima.

Prema presudi, tužioci Fata Orlović i 13 ostalih lica, svi iz Konjević Polja, imaju obavezu da tuženoj Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj naknade troškove parničnog postupka od 10.219 KM u roku od 30 dana pod prijetnjom sudskog izvršenja.

U sudskom postupku tužioce, Fatu Orlović i ostale, zastupao je advokat Fahrija Karkin iz Sarajeva, a tuženu Eparhiju advokat Siniša Đorđeviću iz Doboja.

"Ovaj sudski spor je završen, jer je odluka Osnovnog suda u Srebrenici, kao prvostepenog sudskog organa, presudom Okružnog suda u Bijeljini postala pravosnažna", rekao je Đorđević.

On je podsjetio da ova sudska instanca tokom razmatranja žalbe Fate Orlović i ostalih nije utvrdila pravnu osnovanost navedenih činjenica, kao ni bilo kakvu povredu Zakona o praničnom postupku.

(www.vijesti.ba)