A+ A A-

Srebrenica: U Islamskom centru podijeljene stipendije iz Danske

srebrenica-gradJučer,  21.09.2010. godine, u Islamskom Centru u Srebrenici podijeljene su  43 stipendije, koje su kroz ramazansku akciju obezbijeđene u džematima  na teritoriji cijele Danske. Humanitarna organizacija Islamske Zajednice Bošnjaka Danske "Most-Bro" već treću godinu za redom u mjesecu Ramazanu prikupi sredstva i usmjeri ih za podjelu stipendija djeci povratnicima u Podrinje i Srebrenicu. Jučer su podijeljene 43 stipendije: 13 za osnovce i 30 za srednjoškolce i studente. Podjela stipendija je organizovana  u  saradnji Islamske Zajednice Bošnjaka Danske i Medžlisa Srebrenica. Komisija HO "Most-Bro" je odabrala 43 djece, koji su aplicirali za ovogodišnje stipendije.

Ovogodišnji stipendisti  dolaze iz: Zvornika, Bratunca, Glogove, Konjević Polja, Potočara, Srebrenice, Žepe i Nove Kasabe.

Vrijednost ovogodišnjih stipendija iznosi 85.000 dkk. Podjelu stipendija su izvršili glavni imam za Dansku Nermin ef. Babić, glavni imam Medžlisa Srebrenica Damir ef. Peštalić i predstavnik "Most-Bro"-a Kadrija Pitarević. Na kraju želimo da se zahvalimo Damiru ef. Peštaliću na cjelokupnoj organizaciji ovoga događaja.

Priredio: Faruk Jakić - Brande, predsjednik "Most-Bro"-a