A+ A A-

Održana sjednica Savjeta banjalučkog muftijstva

U srijedu, 15. septembra 2010. godine održana je 14. redovna proširena sjednica Savjeta banjalučkog muftije. Rad sjednice je vodio muftija banjalučki, Edhem ef. Čamdžić, a prisutni su bili svi članovi savjeta i glavni imami svih medžlisa. Pored ostalih sjednici su prisustvovali i imami, kao i Glavni vojni imam.

sjednica-savjeta-banjaluckog-muftijstva-2010

Na sjednici se razgovaralo o proteklom ramazanu i svim aktivnostima iz svih oblasti, a posebno o akciji zekata i sadekatu-l-fitra. I pored teškoća sa kojima se susreću sve džematlije u svim medžlisima, akcija je umnogome uspješnija za razliku od prošle godine, gdje je prikupljeno više sredstava. Posebno je to osjetno u Medžlisu IZ-e Ključ. Muftija je zahvalio svima koji su se angažovali da ovogodišnje ramazanske aktivnosti proteknu u najboljem redu. Pored ovoga bilo je i znatnih problema, posebno kada je riječ  o bezbjednosti gdje je u više slučajeva ta bezbjednost narušena, napadom i nasrtajem na džematlije, imame i imovinu Islamske zajednice.

Isto tako razgovaralo se o početku nove školske i mektebske nastave te o prioritetima u ovoj oblasti. Bilo je govora i o organizaciji ovogodišnjeg hadža, gdje će se u narednom periodu vršiti detaljne pripreme.

Sjednica je završila svoj rad u najboljem redu u nadi da će rezultati po svim oblastima u narednom periodu biti još bolji.

 Rekić Senad