A+ A A-

Sisak: Izgradnja islamskog centra

Prvi put u 40 godina postojanja Islamske zajednice u Sisku, u njihovim prostorijama u Petrinjskoj ulici Ramazanski bajram proslavili su i gradonačelnik Dinko Pintarić i županica Marina Lovrić Merzel.

sisak-dzamija-nacelnik-2010

Ovdašnji Bošnjaci i muslimani nadaju se da je to dobar znak u vezi s projektom gradnje sisačkog Islamskog centra.

Natječaj je završen

- Islamska zajednica u Sisku jedna je od jačih u Hrvatskoj, u kojoj participira više od 2500 muslimana, a naši su se gosti uvjerili i sami da je sadašnji prostor koji imamo za vjersku službu potpuno neodgovarajući - rekao je sisački imam Alem ef. Crnkić.

- Mi ćemo pomoći koliko možemo u njihovoj namjeri gradnje Islamskog centra - rekla je županica Marina Lovrić Merzel.

Potporu je obećao i gradonačelnik Dinko Pintarić.

- Grad Sisak neće zaboraviti ono što su Bošnjaci i muslimani učinili za Sisak i Siščane tijekom Domovinskog rata na prvoj crti bojišnice. I dalje ćemo dijeliti dobro i zlo, a Grad će pomoći gradnju centra jer ćemo time ići samo naprijed, a ne nazad - poručio je gradonačelnik.

- Proveli smo natječaj za izradu idejnog rješenja islamskog centra, te smo odabrali rad arhitekta Faruka Muzurovića. To nam je uvjet za podnošenja zahtjeva za parcelaciju ili razvrgnuće suvlasničke zajednice, jer je Islamska zajednica suvlasnik s Republikom Hrvatskom zemljišne parcele na kojoj ćemo centar graditi - objašnjava Alem Crnkić.

Bit će u capraškoj ulici

Riječ je o 50.000 četvornih metara zemljišta u Capraškoj ulici, nedaleko od sadašnjeg prostora.

(www.vecernji.hr)