Promo banner

A+ A A-

Ramazansko osvježenje iz Rijaseta IZ u BiH - Multimedijalne prezentacije

Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta IZ u BiH u okviru Programa ramazanskih aktivnosti ove godine je donijela jednu inovaciju. Naime, uz uobičajene dersove i posjete džematima, ove godine planirala i uspješno realizovala multimedijalne prezentacije na tri teme:

- Očigledni dokazi Božijeg postojanja

- Velika Bitka na Bedru (uoči Lejletu-Bedra)

- Dani Fetha - Oslobođenja Mekke

Prezentacije je pripremio i uspješno realizovao Nezir Halilović, stručni saradnik za vjeronauku Vjerskoprosvjetne službe. Tokom ramazanskih noći, poslije teravije-namaza, ukupno je održano 17 multimedijalnih prezentacija (12 „Očiglednih dokaza", 3 „Velike bitke na Bedru" i 2 „Dani Fetha-Oslobođenja Mekke) koje su izazvale veliku pažnju, interes i zadovoljstvo prisutnih. Tom prilikom posjećena su sljedeća mjesta (naznačeno na karti):

nezir-posjete-mapa

Posjećena mjesta i održane prezentacije

Poslije prezentacija često su se čuli komentari pohvale i zahvalnosti Rijasetu na ovakvom projektu i u skoro svim džematima ljudi su izrazili želju i nadu da će im Rijaset ponovo organizovati nešto slično.

nezir-posjete-prezentacije

Posebno je ohrabrujuće što su mladi imami, vidjevši "snagu" tehnologije da umjesto pukog verbalizma ponudi znatno bogatiju informaciju, izrazili želju i interes da i sami koriste tu tehnologiju prilikom održavanja redovnih predavanja u svojim džematima.

Priredio: Nezir Halilović