A+ A A-

Rekordna posjeta Rijasetovom web portalu

web-portal-logoWeb portal Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini www.rijaset.ba tokom mjeseca ramazana zabilježio je rekordnu posjetu. Broj posjeta je porastao skoro za sto posto u odnosu na mjesec prije. Naime, prema podacima Google Analytics-a Rijasetov web portal je posjetilo preko 120 hiljada osoba tokom ramazana i otvoreno je skoro 500 hiljada dokumenata. To je do sada najveći nivo posjeta u postojanju i radu Web portala. Dnevni rekord je 9811 posjeta. Značajan udio posjetilaca čini bošnjačka dijaspora. 

Web portal Rijaseta nastoji javnosti predočiti prvenstveno informacije o radu organa i ustanova Islamske zajednice i aktivnostima koje Zajednica realizira. Pored toga na portalu se plasiraju informacije koje mogu biti od interesa za muslimane, a web portal, također, preuzima sadržaje različitih medijskih kuća i brojnih autora. Razumljivo, takvi sadržaji se ne mogu tretirati kao stavovi Islamske zajednice, niti ih oni mogu odražavati i tumačiti. Takvo što je uobičajena i općeprihvaćena praksa. Stoga je važno još jednom podsjetiti da sve ono što se objavi nije nužno i zvanični stav ili opredjeljenje Rijaseta Islamske zajednice. Čak, štaviše, ponekad je neki sadržaj u suprotnosti sa zvaničnim stavom. Međutim, upoznavanje različitih pristupa, podastiranje suprotstavljenih argumenata ili pokazivanje drugačijih načina zaključivanja i argumentiranja može biti od pomoći široj javnosti, posebno muslimanskoj, u sagledavanju različitih pojava, događaja i pristupa kako bi što veći broj ljudi mogao na temelju što šireg pristupa i otvorenog pogleda razumijevati stvari i pojave.      

Web portal nudi saradnju svim posjetiocima i poziva ih da i oni svojim prijedlozima i sugestijama, sadržajima i tekstovima kreiraju portal po svojim potrebama i vizijama.

Portal je uvijek bio spreman na saradnju i prezentiranje drugačijih, potpuno različitih stavova, neslaganja i sučeljavanja mišljenja poštujući kulturu dijaloga i svačiji lični dignitet. 

Zahvaljujući se na posjeti i saradnji, moleći Boga da muslimanima primi post, ibadete i trud koji su činili tokom ramazana, svim Bošnjacima muslimanima, posebno našim posjetiteljima želimo ugodne bajramske mubarek dane, da ih provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju, lijepom druženju, pri tome čuvajući duh islama i islamske tradicije u obilježavanju Bajrama. 

Bajram šerif mubarek olsun!

Uredništvo web portala