A+ A A-

Jajce: Iftar sa reisu-l-ulemom

Tokom posjete Jajcu (29.08.2010. godine) reisu-l-ulemu je na iftaru ugostila porodica Duranović, Adil i Hasiba, iz džemata Divičani kod Jajca. Adil Duranović je siroče iz 2. Svjetskog rata, a njegova dva sina su ratni vojni invalidi iz posljednje agresije na našu domovinu. Sin Sulejman je 90-postotni a sin Suvad 50-postovni invalid.

iftar-reis-jajce-2010

U pratnji Reisu-l-uleme dr Mustafe ef. Cerić bili su: muftija Travnički mr. Nusret ef. Abdibegović,  glavni imam Ramiz ef. Bećirović, predsjednik IO Medžlisa Jajce hadži Nijaz Duranović te imam ovog jajačkog džemata Ramiz ef. Kahrić.

Radost porodice, koja je ugostila reisu-l-ulemu na iftar je teško opisati, ali je sigurno da će im dugo ostati u najljepšem sjećanju. Zadovoljstvo je bilo obostrano i iftar je protekao u srdačnoj atmosferi a svi prisutni na iftaru su bili veoma zadovoljni.

Nakon obavljenog iftara kod porodice Duranović reisu-l-ulema dr Mustafa ef. Cerić je teravih-namaz klanjao u potpuno obnovljenoj džamiji Esme Sultanije, a nakon teravih-namaza se obratio prisutnim džematlijama prigodnim govorom.