Promo banner

A+ A A-

12. Tradicionalni iftar za privrednike Muftiluka zeničkog

U nedjelju,  29.08.2010. godine,  je u Hotelu Zenica u Zenici organiziran 12. tradicionalni iftar koji muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović priređuje za privrednike Muftiluka zeničkog. Domaćini iftara, kojem se odazvalo oko 400 zvanica, pored muftije zeničkog bili su braća h. Ismet i h. Besim Begić, vlasnici firme Almy d.o.o. Zenica.

iftar-privrednici-zenica-2010

Nakon riječi dobrodošlice koje je musafirima uputio h. Ismet Begić, prisutnima se obratio direktor Radija Islamske zajednice ''BIR'' gosp. Remzija Pitić, govoreći o planovima ove medijske kuće za naredni period.

Iftaru sa privrednicima Muftiluka zeničkog, kao poseban gost, prisustvovao je muftija ljubljanski dr. Nedžad ef. Grabus, koji je upoznao prisutne o realizaciji projekta kupovine zemljišta za džamiju u Ljubljani. Muftijstvo zeničko se u ovaj projekat uključilo kroz akciju koja je provedena u svim džematima, u okviru koje je prikupljeno 16.425,20 KM. Simboličan ček na pomenuti iznos muftiji ljubljanskom uručio je muftija zenički. Na poziv muftije zeničkog na iftaru je prikupljeno dodatnih 9.000,00 EURA, što zajedno sa ranijom donacijom Muftiluka zeničkog za džamiju u Ljubljani u iznosu od 5.000,00 KM čini ukupnu cifru od 38.975,20 KM.

iftar-privrednici-zenica-2010-1

Nakon muftije ljubljanskog, prisutnima se obratio zenički muftija, koji je u svojoj besjedi, između ostaloga, rekao: ''Ramazan je mjesec dobra, lijepih i ukusnih riječi. Stoga, budimo oprezni kada javno nastupamo i kada vodimo međusobne razgovore, jer u ramazanu je i šutnja ibadet.''