Promo banner

A+ A A-

Mostar: Zajednički iftar za omladinu

Pulsirajuća ramazanska atmosfera u Mostaru je u subotu (21.08.2010.godine) navečer organizacijom zajedničkog iftara za mlade u avliji Kulturnog centra na Bunuru kulminirala u konačan i potpun  kulturni događaj sa upečatljivim predznakom bošnjačkog identiteta.

Atmosfera koja je vladala među 300 mladića i djevojaka srednjoškolske i studentske dobi dobrano je utjecala na osjećanje sreće i zadovoljstva označenih principima dini islama kod svih prisutnih.  

infocentar-iftar1

Organizacijom zajedničkog  iftara  Info centar Medžlisa Islamske zajednice Mostar praktično je otpočeo s manifestacionim programima planiranim tokom mubarek mjeseca ramazana.

Mladi mostarski imami uz svesrdnu podršku Medžlisa Islamske zajednice ovim aktivnostima nastoje osigurati prostor i ambijent mladim ljudima da se na primjeren i vjerom sugeriran način izražavaju u svim vidovima društvenog djelovanja kako bi ponajprije  sebi a potom i svojim prijateljima osigurali sretnu mladost i još sretniju budućnost.

infocentar-iftar2

Istaknuvši primjer besprijekorno dobre organizacije glavni imam Medžlisa IZ Mostar Salem ef. Dedović je pozvao mlade Mostarke i Mostarce da aktivnije učestvuju u  radu Info centra i u kreiranju njegovih aktivnosti.

Pored zajedničkih iftara u nekoliko prigradskih džemata Info centar mladih koji djeluje pri mostarskom Medžlisu namjerava posjetiti povratničke džemate u Nevesinju te posjetiti Trebinje. Ovaj centar preuzet će i organizaciju obilježavanja noći Lejletu-l-bedr te učestvovati u organizaciji zajedničkog iftara za građane Mostara i ramazanskog koncerta. A kao poseban kulturni događaj najavili su izložbu najboljih ramazanskih fotografija.

Hasan Eminović