A+ A A-

Zenica: Završena prva faza izgradnje Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije

Kamen temeljac za izgradnju Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici postavljen je 07. maja 2008. godine. Kamen temeljac postavio je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, predsjednik Odbora za izgradnju Kompleksa. Nakon nešto više od dvije godine od kada je položen kamen temeljac, završena je prva faza izgradnje Kompleksa. Izgrađena su dva objekta sa cca 4000 kvadratnih metara prostora.

Kompleks-slutan-ahmed-zenica

Trenutni izgled kompleksa

Tim povodom, održan je sastanak Odbora za izgradnju Kompleksa kojim je predsjedavao predsjednik Odbora muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

Na sastanku je dogovoreno da se sa drugom fazom izgradnje Kompleksa nastavi poslije mjeseca Ramazana. Također, dogovoreno je da se u toku ramazana inteziviraju aktivnosti na obezbjeđenju sredstava za finansiranje druge faze izgradnje, koja podrazumijeva postavljanje krovnih konstrukcija na dva izgrađena objekta.

Kompleks-slutan-ahmed-zenica-1

Budući izgled kompleksa

Muftija je iskoristio priliku da se posebno zahvali hadži Ismetu Begiću i gosp. Salki Džananoviću koji su za izgradnju Kompleksa donirali po 100.000 KM, te hadži Enesu Babiću koje je donirao 50.000 KM.