Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički primio delegaciju SDA ZE-DO kantona

 

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović jučer je u svom Uredu primio delegaciju Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) ZE-DO kantona i Općinskog odbora SDA Zenica, predvođenu gosp. Mirsadom Zaimovićem, predsjednikom Kantonalnog odbora i gosp. dr. Ibrahimom Šišićem, predsjednikom Općinskog odbora SDA Zenica.

muftija-zenicki-sda-2010

Pored predsjednika Kantonalnog i predsjednika Općinskog odbora SDA Zenica, delegaciju su činili gosp. Miralem Galijašević, premijer ZE-DO kantona, gosp. Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica, i gosp. dr. Jusuf Duraković, član OO SDA Zenica.

Sastanku su prisustvovali i član Sabora Islamske zajednice gosp. dr. Suad Isaković i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zenica gosp. Muhamed Begagić.

Predstavnici Stranke demokratske akcije čestitali su muftiji na uspješno organiziranim manifestacijama ''Lastavica 2010'' i ''1400-godišnji čuvari'', a čestitke su uputili i povodom nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana. Također, na sastanku se razgovaralo i o predstojećim općim izborima u Bosni i Hercegovini.

Muftija zenički upoznao je prisutne sa stavom Rijaseta Islamske zajednice i naglasio da je Muftiluk zenički otvoren za sve političke stranke na području ZE-DO kantona.