A+ A A-

Uhapšen napadač na rezidenciju reisu-l-uleme

reizdencija-reisu-l-ulemeSlužbenici Kriminalističke policije Prve policijske uprave Sarajevo, u saradnji sa službenicima MUP-a kriminalističke policije Kantona Sarajevo, rasvijetlili su pokušaj provale u rezidenciju reisu-l-uleme Mustafe ef. Ceriće, koja se dogodila prije tri dana.

Kako je jučer saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, zbog sumnje da je počinio ovo djelo, što je tokom ispitivanja i priznao, uhapšen je V. A., rođen 1982. godine u Sarajevu. Prema nezvaničnim informacijama radi se o Alenu Veliću.

- Poduzimajući potrebne operativne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela teške krađe u porodičnu kuću koja je vlasništvo M. C. u ulici Hazima Šabanovića broj 4, službenici policije lišili su slobode V. A., rođenog u Sarajevu, gdje je i nastanjen - navedeno je u policijskom saopćenju.

Velić je priznao pokušaj provale i pri tome opisao način na koji je to izvršio. Kako je saopćeno, on je ustvrdio da je motiv pokušaja provale bio stjecanje imovinske koristi.

- Nakon izvršene kriminalističko-tehničke obrade osumnjičeni je smješten u prostorije Odsjeka za privremeno zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a narednog dana će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu - kaže se u sinoćnjem saopćenju MUP-a.

(www.avaz.ba)