A+ A A-

Bihać: Obilježavanje 15. godišnjice genocida u Srebrenici

bihac1U Bihaću će se u utorak, 06.07.2010. godine, u oganizaciji Univerziteta u Bihaću, Islamskog pedagoškog fakulteta, udruženja Život i ŽEO Iskre Bihać održati jednodnevni porgram povodom obilježavanja 15. godišnjice genocida u Srebrenici.

Program će početi izložbom slika o genocidu u Srebrenici koja će biti otvorena u Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, sa početkom u 18:00 sati.

Program će biti nastavljen tribinom u Domu kulture u Bihaću koja će početi u 19:00 sati. Na tribini će se govoriti o pravnom, znanstvenom, historijskom, vojnom i vjersku askeptu genocida u Srebrenici a kao gosti-predavači prisutnima će se obratiti: prof. dr. Smail Čekić, Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, Amor Mašović, Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine (INO), Atif Dudaković, legendarni komandant V korpusa Armije Republike BiH, zatim jedna od predstavnica udruženja „Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa", mr. Mujo Begić, Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine - odjel Bihać, prof. dr. Refik Šahinović, rektor univerziteta u Bihaću te prof. dr. Muharem Štulanović, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.