A+ A A-

Dani mekteba u Bosanskoj Dubici

U nedjelju, 7. juna 2010. godine u organizaciji Medžlisa IZ-e Bosanska Dubica održana je priredba zabavno-edukativnog karaktera pod nazivom '' Dani mekteba u Bosanskoj Dubici ''. Priredba je održana u Domu kulture u Bosanskoj Dubici.

Jako dobro osmišljen program za ovu svečanost pobudio je veliko raspoloženje i interesovanje svih prisutnih u sali za kulturu. Polaznici mektebske nastave su igrokazom, recitacijama, tekstovima, učenjem Časnog Kur'ana, izvođenjem ilahija prezentirali vjeru Islam. Pored prepune sale prisustvovali su još i Muhamed ef. Salkić, generalni sekretar Rijaseta, Edhem ef. Čamdžić, muftija banjalučki, Rasim ef. Kadrić, Alem ef. Crnkić, Ermin ef. Vučkić, Zejnil ef. Latifović, te brojni drugi imami okolnih medžlisa kao i ostali gosti.

IMG_1131

Pokrovitelj ove priredbe bio je gospodin Nino Jauz, načelnik Općine Bos. Dubica, koji se obratio skupu, te pozdravio sve prisutne. Isto tako, Edhem ef. Čamdžić se obratio prisutnima i uputio poruku. Muhamed ef. Salkić je u svom obraćanju pohvalio organizatore ove priredbe, gdje je istakao da ga raduje činjenica što se i na ovaj način mekteb prezentira široj javnosti, kao što je primjer u Bosanskoj Dubici.

IMG_1129

Za dobro osmišljen program ove priredbe i za cjelokupnu organizaciju svakako su zaslužni Safet ef. Beganović, glavni imam Medžlisa IZ-e Bos. Dubica i h. Omer Veladžić, predsjednik Izvršnog odbora medžlisa, kao i ostali saradnici.

Na kraju programa predstavio se i folklor iz Bos. Dubice sa nekoliko igara, a na samom kraju sve prisutne je počastio svojim nastupom i izvedbom nekoliko pjesama, gost večeri Al Dino.

Kao što se moglo vidjeti na licima svih prisutnih ova priredba će ostati u sjećanjima svim džematlijama Bosanske Dubice.

 

Rekić Senad