A+ A A-

Aktivnosti muftije zeničkog

Muftija zenički posjetio medžlise IZ Tešanj, Teslić i Doboj

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je medžlise Islamske zajednice Tešanj, Teslić i Doboj u petak 04. 06. 2010. godine. Prilikom posjete Medžlisu IZ Tešanj muftija se u pratnji glavnog imama mr. Fuad ef. Omerbašića susreo sa direktorom Vakufske direkcije hfz. mr. Senaidom Zaimovićem i direktorom firme ''Hifa Oil'' d.o.o. Tešanj gosp. Izudinom Ahmetlićem. Susret je organiziran povodom dogovora oko transformacije vakufske parcele na području Medžlisa IZ Tešanj.

sastanak-u-Firmi-Hifa Oi--Tesanj

Nakon Medžlisa IZ Tešanj muftija je posjetio Medžlis IZ Teslić, gdje se susreo sa glavnim imamom Mirza ef. Zolotom i predsjednikom IO Medžlisa Fadil ef. Halilovićem. Muftija je predsjedniku i glavnom imamu uručio sredstva u iznosu od 10.000 KM, kao donaciju za dovršetak radova na Gradskoj džamiji u Tesliću čije je otvorenje planirano za 25. juli ove godine. U okviru posjete Medžlisu IZ Teslić muftija je boravio i u džematu Irice, gdje je održao hutbu i klanjao džuma-namaz.

Dzuma-namaz-Irice-MIZ-Teslic

U Medžlisu IZ Doboj muftija se sastao sa glavnim imamom Bajrom ef. Džafićem i predsjednikom Sabit ef. Šiljićem. Tom prilikom muftija je uručio sredstva u iznosu od 5.000 KM koja je Rijaset uplatio za potrebe humanitarne organizacije Međunarodni forum solidarnosti Emmaus - Prihvatni centar Duje - Doboj istok, kao izraz podrške naporima koje ova humanitarna organizacija čini pružajući pomoć ugroženim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini. Prihvatni centar Duje posjetio je reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić 18. maja tekuće godine, kada je dogovorena uplata pomenutih sredstava.

susret-sa-predsjednikom-i-glavnim-imamom-MIZ-Doboj

 

Muftija zenički primio delegaciju Općine Tešanj

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović 03. juna tekuće godine u svom Uredu je primio delegaciju Općine Tešanj koju su činili načelnik gosp. Fuad Šišić, glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić, gosp. Šemsudin Mehmedović, poslanik u Parlamentarnoj Skupštini BiH i gosp. Muharem Sejdić, predsjednik OO RVI Tešanj.

delegacija-Opcine-Tesanj

Muftija je prisutne upoznao sa aktivnostima i projektima koji se realiziraju na području Muftiluka zeničkog, a na sastanku se razgovaralo i o trenutnoj situaciji na području ZE-DO kantona.