Promo banner

A+ A A-

Američki zvaničnici s predstavnicima vjerskih zajednica u Mostaru

mostar

U prostorijama Ambasada SAD u Mostaru, 02. 06. 2010. godine, održan je sastanak visokih zvaničnika Vlade SAD sa predstavnicima vjerskih zajednica u Mostaru. Sastanku su prisustvovali: zamjenik državnog sekretara SAD-a, James Steinberg, pomoćnik zamjenika državnog sekretara, Stuart Janes i otpravnik poslova Ambasade SAD-a u Sarajevu, Jonathan Moore, Seid ef. Smajkić, muftija mostarski, Erna Cipra, predsjednica Jevrejske zajednice, Radivoj Krulj, predstavnik Pravoslavne crkve i predstavnik Evangelističke crkve.

Na sastanku se razgovaralo o iznalaženju načina za vraćanje povjerenja i jačanje suživota među ljudima različitih vjera i nacija. Visoke goste je posebno zanimala mogućnost većeg angažmana vjerskih zajednica u prevazilaženju postojećih barijera na svim razinama. Inače, svi predstavnici vjerskih zajednica iznijeli su svoje viđenje pitanja o kojima su gosti željeli razgovarati kako bi o ukupnoj situaciji u zemlji imali što potpuniju sliku.

Sastanak je protekao u vrlo ugodnoj atmosferi, uz izraženu želju da sljedeći susret bude u što optimističnijem društvenom ambijentu.

N.G.